Volledig scherm
Begin 2018 moest hondenuitlaatservice Happy Time uit Den Bosch het uitlaatveld aan de Pepereind in Cromvoirt verlaten. © Olaf Smit

Hondenuitlaatservice Happy Time moet wederom het veld ruimen in Cromvoirt

CROMVOIRT  - Voor de tweede keer in amper anderhalf jaar tijd moet de Bossche hondenuitlaatservice Happy Time het speelveld voor hun ‘oppashonden’ in Cromvoirt verlaten. Ze krijgen nog tot 1 augustus de tijd om te vertrekken. Daarna moeten ze 2500 euro per overtreding betalen.

Begin 2018 werd de uitlaatservice van Tim Corten en Samantha Boot vanwege een klagende omwonende verjaagd van een veld aan het Pepereind in Cromvoirt. Daarna namen ze ‘illegaal’ een veld aan de Cromvoirtse Putten in gebruik. Beide velden zijn eigendom van oud-wethouder Wim van Laarhoven. 

Dwangsom 

De activiteiten van Happy Time aan de Cromvoirtse Putten leiden niet tot klachten maar passen volgens een gemeentewoordvoerster niet binnen het bestemmingsplan. Er werd wederom een handhavingsprocedure opgestart. ,,Vorig jaar zijn we gestart met een ‘voornemen tot last onder dwangsom’, daarna een zienswijze procedure en vervolgens een ‘besluit tot dwangsom’ met een begunstigingstermijn van 1 mei 2019", aldus een gemeentewoordvoerster. ,,Om Happy Time in de gelegenheid te stellen om een geschikte locatie te zoeken, hebben we de termijn tot 1 augustus verlengd. Hierbij is duidelijk schriftelijk vastgesteld dat er hierna geen verlenging van de termijn meer mogelijk is.”

Toetsen

Happy Time heeft verzaakt het volledig omheinde terrein aan de Cromvoirtse Putten door de gemeente te laten toetsen en zit dus weer ergens waar het niet mag. ,,Het is aan Happy Time om een geschikte locatie te zoeken en deze aan de gemeente voor te leggen. De gemeente heeft nog geen nieuw locatievoorstel ontvangen”, aldus de woordvoerster.

Ook hondenuitlaatservices Mandy’s Beestenboel uit Vught maakte korte tijd ‘illegaal’ gebruik van het veld aan de Cromvoirtse Putten maar heeft sinds 1 januari de beschikking over een legale locatie aan de Honderdmorgensedijk in Vught.

Volledig scherm
Mandy Scheffers van Mandy's Beestenboel is inmiddels verhuisd naar een veld aan de Honderdmorgensedijk in Vught. © Marc Bolsius