Beeld van de Papanek-expositie in het Vitra Design Museum.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de Papanek-expositie in het Vitra Design Museum. © Vitra Design Museum

Iedereen kan ontwerpen, zei Victor Papanek

CultuurHet Design Museum in Den Bosch toont een belangwekkende expositie over vormgever Victor Papanek. Bijna vergeten, maar inmiddels weer uiterst  actueel.

 1. Nieuwe expositie in Museum Slager roept diverse sentimenten op

  Nieuwe expositie in Museum Slager roept diverse sentimen­ten op

  DEN BOSCH - Stap in de wereld van de familie Slager. Zo heet de nieuwe expositie in Museum Slager, geopend door bisschop Gerard de Korte, die duurt tot en met 10 januari. Bekende en onbekende werken van acht kunstzinnige familieleden, verdeeld over drie generaties, zijn samengebracht. Wat geven de veelal intieme kunstwerken prijs aan de bezoeker? De een kijkt watertandend naar zijn droomhuis, de ander ziet een stukje van zichzelf terug. En weer een ander wordt op afstand met een ver familielid geconfronteerd.
 2. Uitgaansgeweld: Schijndelaar (31) slaat tiener knock-out: ‘Voortanden vlogen over de straat’
  PREMIUM

  Uitgaansge­weld: Schijnde­laar (31) slaat tiener knock-out: ‘Voortanden vlogen over de straat’

  DEN BOSCH - De rechtszaak is amper begonnen of de Schijndelse verdachte (31) draait zich om en kijkt een plaatsgenoot (18) op de publieke tribune aan. ,,Sorry, wat ik heb gedaan was echt niet mijn bedoeling’’, zegt de man. De officier van justitie legt even later uit dat het slachtoffer eind vorig jaar met één klap knock-out werd geslagen. ,,Hij viel als een plank achterover op de straat en werd wakker in de ambulance.’’