Eind vorig jaar is de brug aan de Kampdijklaan nog gerenoveerd. De brug blijkt toch te zwak voor zwaar verkeer en is per direct afgesloten.
Volledig scherm
PREMIUM
Eind vorig jaar is de brug aan de Kampdijklaan nog gerenoveerd. De brug blijkt toch te zwak voor zwaar verkeer en is per direct afgesloten. © Jan Zandee

Instortingsgevaar: zwakke Vughtse bruggen per direct dicht voor grote vrachtwagens en tractors

VUGHT - Twee ruim zeventig jaar oude bruggen over het Drongelens kanaal in Vught blijken geen zwaar verkeer meer te kunnen dragen. Bij een te grote belasting kunnen ze instorten. De bruggen zijn per direct afgesloten voor zware, brede (landbouw)voertuigen. De gevolgen voor boeren zijn groot.

  1.  Swapfiets met blauwe voorband breidt uit met elektrische fiets

    Swapfiets met blauwe voorband breidt uit met elektri­sche fiets

    DEN BOSCH - Fietsen met een blauwe voorband. Daarvan zie je er steeds meer in Den Bosch rijden. Volgens Swapfiets is de tijd nu rijp voor e-bikes waarvan de accu 145 kilometer vooruit kan. ,,We hadden een trage start in 2017. Maar vanaf de zomer 2018 is het veranderd en hebben we een sterke groei meegemaakt bij meerdere type fietsen die wij verhuren’’, zegt een woordvoerder van het bedrijf waarvan bijna 40 filialen zijn gevestigd in Nederland. Ook in België, Duitsland en Denemarken wordt deze service geboden.