Volledig scherm
Een jongen die lachgas in de auto gebruikt. Foto ter illustratie. © Sanne Donders

‘Jonge gasten’ botsten tegen lantaarnpaal in Den Bosch en rennen met fles lachgas weg: ‘Dit is niet om te lachen’

DEN BOSCH - Twee inzittenden uit een auto zijn zaterdagavond na een botsing met een lantaarnpaal hard weggerend. Een van hen had een fles lachgas in zijn handen. De wijkagent uit Den Bosch zegt er ‘niet om te kunnen lachen’.

De politie zocht samen met omstanders naar het tweetal dat was weggerend. ,,Met behulp van mensen die ter plaatse waren na wat zoekwerk beide personen aangehouden.”

Het gaat om ‘twee jonge gasten van 16 tot 18 jaar’, aldus de wijkagent. De bijrijder droeg de fles lachgas bij het wegrennen. ,,Dit is een nieuwe rage, maar lachgas is niet om te lachen.” De wijkagent zegt dat hij bijna niet kan wachten op goede wetgeving. 

Het rijbewijs van de bestuurder is meteen ingevorderd. 

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.