Volledig scherm
Het voorplein van Villa Maasdonk is onder meer de plek voor de Nulandse kerstfair op 14 december. © Google

Kerstmarkt Nuland wordt kerstfair

NULAND - De traditionele kerstmarkt in Nuland krijgt weer een vervolg, maar wel onder een nieuwe naam: kerstfair.

Stichting Nuland Promotie neemt de organisatie van de de kerstmarkt op zich, nadat Roos van der Kallen dat jarenlang had gedaan. Omdat er geen opvolger was, is de kerstmarkt in 2018 niet doorgegaan. Stichting Nuland Promotie is ook de organisator van de jaarmarkt Rondje Nuland in juni.

De stichting krijgt hulp van twee Nulandse vrouwen, Brigitte van Lee en Jeannette van der Meijden. ,,We zaten eens met een aantal vrouwen bij elkaar en vonden het jammer dat er niets meer was. Uiteindelijk zijn we met z'n tweeën overgebleven. Met de stichting is nu het besluit genomen om weer iets te organiseren. We gaan het in ieder geval kerstfair noemen, dan kun je het wat breder opzetten. Er zullen in ieder geval ook nieuwe elementen komen. Maar hoe en wat precies daar gaan we het 7 mei met de stichting over hebben", zegt Jeannette.  En dan gaan we allereerst  belangstelling polsen bij Nulandse ondernemers.”

De kerstfair wordt op 14 december gehouden op het terrein voor Villa Maasdonk aan de Kerkstraat. Op die dag is ook weer Nuland Verlicht, de optocht met verlichte vrachtwagens. Dat is sinds een paar een succesvol evenement. ,,Dat trekt veel publiek en is dus een mooie basis voor de kerstfair.”

  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Margraff beheert.