Ketamine.
Volledig scherm
PREMIUM
Ketamine. © shutterstock

Ketamine ook in Brabant steeds populairder: ‘Het is veel meer mainstream’

DEN BOSCH - Het tripmiddel ketamine lijkt steeds populairder te worden op feestjes. Volgens het Trimbos Instituut is in zes jaar tijd het aantal mensen dat zich na gebruik hiervan meldde bij een EHBO-post of in een ziekenhuis vervijfvoudigd. Novadic-Kentron merkt dat in Den Bosch en alle andere regio's in Brabant het aantal ‘hulpvragers’ voor ketamine is toegenomen. 

,,Preventiemedewerkers merken op grootschalige dance events dat ketaminegebruik steeds vaker voorkomt, veelal in combinatie met andere middelen waaronder xtc’’, zegt Alex van Dongen, preventiemedewerker van Novadic-Kentron die geen aantallen of percentages noemt.  

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.