Op grote doeken wordt het bevrijdingsfeest aangekondigd aan het Adrianustracé in Sint-Michielsgestel
Volledig scherm
Op grote doeken wordt het bevrijdingsfeest aangekondigd aan het Adrianustracé in Sint-Michielsgestel © Domien van der Meijden

Klaar voor het bevrijdingsfeest in Sint-Michielsgestel

SINT-MICHIELSGESTEL - De heemkundeverenigingen en Oranjecomités van alle kernen van Sint-Michielsgestel zijn er klaar voor. Komend weekeinde vieren ze samen met de bevolking het bevrijdingsfeest in Gemonde, Gestel, Den Dungen, Berlicum en Middelrode. 

Een militaire stoet van Wheels, compleet met tanks en een bagpipe-band die op de doedelzak speelt, trekt langs alle kernen om het bevrijdingsfeest op te luisteren. Via grote spandoeken met foto's van de oorlog wordt het bevrijdingsfeest aangekondigd in de dorpen.

Op 20 oktober begint een militaire colonne van Wheels met voertuigen om 9.30 uur bij De Schuif in Gemonde. De colonne wordt vergezeld van twee tanks en een truck vol muzikanten die op de doedelzak spelen. Deze bagpipe-band stapt vlak bij het centrum steeds uit en gaat spelend naar de verzamelplek.

Om 11.30 uur is de colonne op het Meanderplein in Gestel, om 12.45 uur bij de Litserborg in Den Dungen, om 14.00 uur bij Den Durpsherd in Berlicum en om 15.15 uur bij de Moerkoal in Middelrode. Overal staat de colonne een tijd stil zodat bezoekers de oude legervoertuigen kunnen bewonderen.

  1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
    PREMIUM

    Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

    DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.