Volledig scherm
Marino de Bruijn © Chris Korsten

Koning Willem I College wél genomineerd maar buiten mbo-prijzen

APELDOORN - Met een flinke afvaardiging toog het Koning Willem I College uit Den Bosch op deze maandag - de Dag van het mbo - naar theater Orpheus in Apeldoorn. Die locatie vormde het decor van de uitreiking van een aantal prestigieuze mbo-prijzen. Voor het eerst was er tijdens de jaarlijkse happening een prijs voor het Onderwijsteam van het Jaar. Het KW1C-team van de Middelbare Horeca School behoorde tot de tien genomineerden. De jury onder leiding van Dirk Meegens wees uiteindelijk in de betreffende categorie ROC Nijmegen als winnaar aan.

Op de schouders van Paul Swinkels en Natalie Richardson, twee docenten van de opleiding manager/ondernemer horeca(moh), rustte de uitdagende taak om binnen een kort tijdsbestek een pitch te doen over de kracht die schuilgaat achter het onderwijsteam van de Middelbare Horeca School. De uiteenzetting ging gepaard met behoorlijke portie symboliek; zo stond een meegebrachte wortelstronk met ‘aftakkingen’ als model voor de grote hoeveelheid aan mogelijkheden waaruit studenten kunnen kiezen.

Vier restaurants

“Veelzeggend is dat op onze hoofdlocatie aan de Vlijmenseweg liefst vier operationele restaurants naast elkaar bestaan: La Cantina, de Mensa, Ons Restaurant en Zin Inn. Een ander sterk punt is dat de principes van Dutch Cuisine stevig verankerd zijn binnen de Middelbare Horeca School. We waren overigens ook het eerste onderwijsinstituut dat de principes omarmde. Niet voor niets mogen we zeggen dat we al vijf jaar over de beste horecaopleiding van Nederland beschikken”, verduidelijkte docent koken/chef-kok Marino de Bruijn na afloop.

“Jammer dat we niet gewonnen hebben, maar we mogen trots zijn dat we überhaupt genomineerd zijn”, concludeerde Twan Musters, adjunct-directeur van de Middelbare Horeca School.

Concurrentie

De 20-jarige Jerald de Leeuw uit Zoelen, Student van het Jaar van het KW1C 2019, mengde zich samen met 41 medestudenten in de strijd om de titel Landelijke Ambassadeur mbo. De titel werd een prooi voor Hendrik de Kok, student van ROC Tilburg. “Ik ben zeker niet teleurgesteld dat ik buiten de prijzen ben gevallen. De concurrentie was namelijk moordend”, aldus De Leeuw die momenteel bezig is aan zijn laatste jaar van de opleiding AV-specialist.