Korte Putstraat. Vanaf 1 juni staan er weer terrassen.
Volledig scherm
PREMIUM
Korte Putstraat. Vanaf 1 juni staan er weer terrassen. © Peter van Gogh

Korte Putstraat zet zich schrap voor drukte: hoop op eenrichtingsverkeer en nieuw reserveringssysteem

DEN BOSCH - Hoe vang je de drukte op als vanaf 1 juni alle horecabedrijven heropenen met anderhalvemetermaatregelen? De ondernemers in de Bossche Korte Putstraat hebben een opvallend plan. Ze hopen de toegang vanaf de Kerkstraat te mogen afsluiten. En ze hebben een nieuw gezamenlijk reserveringssysteem.

Door de coronaregels is de Korte Putstraat onherkenbaar veranderd. Er is al een hele tijd nauwelijks iemand te zien. ,,Op een mooie dag zijn hier binnen en buiten op hetzelfde moment zo’n 1500 mensen. Bij de heropening moeten we dat verminderen naar 600 gasten.’’ Dat zegt Karlijn van Oss die met Jessie Helsen eigenaar is van restaurant Noemme dat in maart al na twee weken moest sluiten.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.