Volledig scherm
Laanbomen op de trekker. © William Hoogteyling

Laanbomen langs grote doorgaande wegen in Den Bosch

DEN BOSCH -  Méér bomen in Den Bosch. De komende weken komen er  in totaal tweehonderd nieuwe laanbomen langs de Maastrichtseweg, Vlijmenseweg, Onderwijsboulevard, Zandzuigerstraat, Orthenseweg, Bruistensingel, Empelseweg en Treurenburg.

De nieuwe aanplant is onderdeel van het vergroeningsplan. Wethouder Mike van der Geld daar over: ,,We verwachten zwaardere regenbuien en vaker extreem warm weer. Groen is een goede maatregel om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Bovendien zorgt het voor een prettiger leefomgeving en meer biodiversiteit. Daarom planten we extra bomen. Allemaal om naar ons doel klimaatbestendig in 2050 toe te werken.”

Mini-bossen in de wijken

Behalve de aanplant van bomen worden er in de gemeente ook mini-bossen (‘Tiny Forest’) van 250 tot 400 vierkante meter aangelegd. Zoals tussen de wijken Haren en Reit, Aartshertogenlaan, het Vladerackenpark in Rosmalen en aan de Engelsedijk. Dit jaar komen er in ieder geval nog drie bij: aan het Maasoeverpad, bij sportpark Maliskamp en het Eikenburgbos in Maliskamp.

Met die kleine bosjes, aangeplant door het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) en de wijkbewoners, wil de gemeente de biodiversiteit in het stedelijk gebied versterken én een plek maken voor inwoners mens en verschillende dieren.