Meer dan 800 woningen in vier woontorens op de hoek Parallelweg-Veemarktweg. Het gebouw met het groene dak is het voormalige postgebouw waar de Kunstacademie gebruik van blijft maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Meer dan 800 woningen in vier woontorens op de hoek Parallelweg-Veemarktweg. Het gebouw met het groene dak is het voormalige postgebouw waar de Kunstacademie gebruik van blijft maken. © SDK Vastgoed/Gemeente Den Bosch

Lef met woningbouw in Den Bosch

commentaarDen Bosch is ambitieus: van 72.000 naar 82.000 woningen in tien jaar tijd. Wethouder Roy Geers durft die ambitie ook onomwonden uit te spreken, maar geeft daarbij ook aan niet te kunnen zonder de hulp van onder meer woningcorporaties, makelaars, energiemaatschappijen en inwoners zelf. Als de gemeente die samenwerking van de grond krijgt, is 10.000 nieuwe woningen te doen.

LEES OOK: 10.000 woningen er bij met extra oog voor starters en senioren in Den Bosch

Den Bosch zet hoog in: de gemeente wil de komende 10 jaar 10.000 woningen bouwen. Met een extra aandacht voor beginnende jongeren en studenten die tussen wal en schip vallen en voor senioren. Hoe? ,,Door bijvoorbeeld in nieuwbouwprojecten verplichtingen op te leggen en te kijken naar nieuwe woonvormen’’, denkt wethouder Roy Geers.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.