Volledig scherm
© Olaf Smit

Loket voor nieuwe evenementen in Den Bosch

DEN BOSCH - Organisatoren die voor de eerste keer een evenement in Den Bosch willen houden kunnen in de toekomst terecht bij een speciaal loket. 

De gemeenteraad besloot dinsdagavond een éénloketfunctie in te stellen die de verschillende afdelingen binnen de gemeente en de organisatie van een evenement met elkaar in contact kan brengen.

Volgens Marcel Ploegmakers van het CDA is het niet altijd gemakkelijk als nieuwe organisaties met meerdere ambtenaren en afdelingen moeten overleggen. ,,Zeker als evenementen vaak door vrijwilligers worden georganiseerd. Met dat ene loket kan de gemeente met de organisatoren meedenken, als die dat willen.’’

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.