Volledig scherm
Jan Struycken bij het 25-jarige bestaan van Lopers Company © Marc Bolsius

Lopers Company stopt na 31 jaar in Den Bosch, met pijn in het hart

Di 20 aug. Na 31 jaar stopt hardloopwinkel de Lopers Company. Het pand is verkocht en de nieuwe eigenaar heeft het huurcontract met de sportzaak opgezegd. ,,Het is heel jammer, want sport is mijn leven", reageert eigenaar Jan Struycken. 

Volledig scherm
Lopers Company © Google Maps

Door Bart Gotink

De Lopers Company zat de eerste achttien jaar in de Vughterstraat, om daarna nog dertien jaar lang in het huidige pand aan de Verwersstraat te zitten. Daar houdt het nu op 29 september definitief op, zo kondigt Struycken aan. Het winkelpand is namelijk verkocht en de nieuwe eigenaar wil dit zelf gaan gebruiken. Wie dat is, wil hij nog niet kwijt.  

Struycken heeft nog wel gekeken naar een andere locatie in de stad, maar hij kon geen geschikte plek vinden waar hij de laatste jaren tot zijn pensionering nog een grote investering in wilde doen. ,,Het is heel jammer, maar ik heb toch 31 succesvolle jaren gehad met de zaak”, zo zegt de hardloopliefhebber. Bij zijn besluit speelt ook de toenemende internetverkoop en veranderend consumentengedrag een rol, zo vertelt Struycken. 

Eerder dit jaar stopte ook al Run and Walk aan de Rijnstraat. Daarmee is er straks nog maar één zaak in Den Bosch over die zich specifiek op hardlopen richt en dat is Run2Day in de Van Berckelstraat. 

Volledig scherm
Lopers Company © Google Maps
 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”