Volledig scherm
PREMIUM
Het Maurick College in Vught barst uit haar voegen. Komend schooljaar moet daarom worden geloot. © Jan Zandee

Lot bepaalt voor welke 149 brugklassers géén plek is op Vughtse middelbare school

VUGHT - Bijna 150 brugklassers hebben pech en kunnen komend schooljaar niet naar het Maurick College in Vught. De populaire middelbare Daltonschool ontving de afgelopen dagen 509 aanmeldingen maar mag er maar 360 plaatsen. De belangrijkste reden hiervoor is dat het schoolgebouw volgens OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) niet meer leerlingen kan herbergen. 

Vorig schooljaar lukte dat nog wel. Toen meldden zich het extreem hoge aantal leerlingen van 542. Hiervan werden er uiteindelijk 525 geplaatst. Voor het komende schooljaar moest rector Huub van der Linden op de rem te trappen. OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) bepaalde dat de Vughtse middelbare school niet meer dan 360 nieuwe leerlingen mag aannemen. 

  1. Wéér spat droom van eigen huis uiteen voor Bossche jongeren: ‘De stoom komt uit onze oren’
    PREMIUM

    Wéér spat droom van eigen huis uiteen voor Bossche jongeren: ‘De stoom komt uit onze oren’

    DEN BOSCH - In de soms felle discussie over wel of geen nieuwbouw in het Annapark in Hintham is het bouwplan voor de nabijgelegen basisschool De Vlieger plots een alternatief: zet er maar een paar verdiepingen extra op, roept de Bossche politiek. Voor de 17 jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking die er (zouden) gaan wonen én 32 betrokken ouders dreigt opnieuw een droom uiteen te spatten. ,,Teleurgesteld? De stoom komt uit onze oren!’’