Volledig scherm
© Thinkstock

Man (18) uit Vught loopt dubbele kaakbreuk op na mishandeling in Den Bosch, politie zoekt filmende getuigen

DEN BOSCH - Een 18-jarige man uit Vught is zondagochtend rond 05.00 uur ernstig mishandeld in Den Bosch, op de Parade ter hoogte van café ‘t Pumpke. Hij liep daarbij een dubbele kaakbreuk op. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer kreeg het, volgens de politie om voor hem onduidelijke redenen, aan de stok met enkele andere mannen. Op een gegeven moment begonnen enkele van de mannen op hem in te slaan, waarna ze ervandoor gingen. 

Vloeibaar voedsel

Het slachtoffer bloedde hevig uit zijn mond en werd door een opgeroepen ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat zijn kaak was gebroken, waarna hij werd geopereerd. Door het zware letsel kan hij voorlopig alleen vloeibaar voedsel eten. Ook is hij door het letsel niet in staat om bij de start van het schooljaar met zijn studie te beginnen.

Smartphone

De recherche stelde diverse bewakingsbeelden veilig, die inmiddels zijn geanalyseerd. Daarop is te zien dat vrij veel mensen de mishandeling met hun smartphone staan te filmen. De politie vraagt getuigen van de mishandeling zich te melden en eventuele beelden ter beschikking te stellen. 

Quote

Wij hopen door aan te geven hoe ernstig het letsel is, dat mensen die het gefilmd hebben zich realiseren dat het niet zomaar een vechtpar­tij­tje was en zich alsnog melden.

Dion Luijten, woordvoerder politie

,,Wij hopen door aan te geven hoe ernstig het letsel is, dat mensen die het gefilmd hebben zich realiseren dat het niet zomaar een vechtpartijtje was en zich alsnog melden’, verklaart politiewoordvoerder Dion Luijten de uitleg over de toestand van het slachtoffer.