Volledig scherm
© Thinkstock

Man (22) uit Kerkdriel eist 10.000 euro: twee jaar cel voor afpersing met vuurwapen

DEN BOSCH / KERKDRIEL - Een 22-jarige man uit Kerkdriel is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor afpersing met een vuurwapen in een woning in Den Bosch. Hij hield een man onder schot en dwong hem 10.000 euro over te maken.

Het is december 2018 als de verdachte naar een woning in Den Bosch gaat om een auto te verkopen. De twee partijen spreken een prijs van 25.000 euro af, maar volgens de verdachte moet de koper daarnaast ook nog een boete van 25.000 euro betalen. Reden: hij zou een auto van hem hebben gestolen.

Worsteling

Als de man weigert de boete te betalen, haalt de verdachte een vuurwapen tevoorschijn. Er ontstaat een worsteling waarbij geprobeerd wordt het vuurwapen af te pakken, maar dat lukt niet. Het slachtoffer maakt dan toch, onder dreiging van het vuurwapen, een bedrag van 10.000 euro over naar de verdachte.

Veilige plek

De rechtbank heeft er bij het bepalen van de straf rekening mee gehouden dat de verdachte een vuurwapen gebruikte en daarmee dreigde zijn zin te krijgen. Daarbij speelt mee dat het voorval zich in de woning van het slachtoffer afspeelde, een plek waar hij zich veilig zou moeten voelen.