Incident Balkbrug Oost Empel
Volledig scherm
Incident Balkbrug Oost Empel © Bart Meester

Man (22) vrijgesproken van viervoudige poging tot moord in Den Bosch, wel 250 euro boete

DEN BOSCH - Een 22-jarige man is door de rechtbank vrijgesproken van viervoudige poging tot moord bij de Balkbrug-Oost in Empel. Hij werd ervan verdacht dat hij op 4 augustus 2019 op vier personen in een rijdende auto had geschoten, maar er is onvoldoende bewijs om hem daarvoor te veroordelen, zo stelt de rechtbank. Wel krijgt de man een geldboete van 250 euro.

 1. Miljoenenverlies met dank aan de Bossche Zomer lager, maar nog steeds erg groot
  PREMIUM

  Miljoenen­ver­lies met dank aan de Bossche Zomer lager, maar nog steeds erg groot

  DEN BOSCH - Tussen de 15 en 25 miljoen euro. Dat zou Den Bosch dit jaar verliezen aan de coronapandemie. Inmiddels is er meer duidelijkheid én geld van het Rijk. De rekening is fors bijgesteld, maar het verlies is nog altijd 5 tot 6 miljoen. Volgend jaar wordt een nadeel van 4 tot 10 miljoen verwacht. Wethouder Jan Hoskam van financiën: ,,Opluchting is een groot woord, maar het valt dus mee. Met dank aan de Bossche zomer.’’
 2. Zwemparadijs Sportiom opent fors later, maar wél met spectaculaire glijbaan
  PREMIUM

  Zwempara­dijs Sportiom opent fors later, maar wél met spectacu­lai­re glijbaan

  DEN BOSCH - Liefhebbers van Aqua Fun, het zwemparadijs in Sportiom, moeten nog even geduld hebben. De opening van het gerenoveerde recreatieve zwembad is met twee maanden uitgesteld, van 1 oktober naar 1 december. Mede door het coronavirus is de planning uitgelopen. ,,Maar we voeren alle plannen uit die we voor ogen hadden", zegt Willem-Jan Vrolijk, projectmanager Sportiom namens de gemeente.