Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Man laat pistool zien aan spelende kinderen in Den Bosch

DEN BOSCH - Spelende kinderen in Den Bosch zijn vrijdag flink geschrokken toen een man een pistool liet zien. Het ding bleek later nep, maar dat maakte de schrik er niet minder om. 

De kinderen speelden in de wijk Maaspoort toen de voor hen onbekende man met het pistool naar hen toe kwam. Het kwam volgens de politie erg bedreigend over. De kinderen belden snel hun ouders, die op hun beurt 112 hebben gebeld. 

Het signalement van de man was vrij helder. Met onder meer een politiehelikopter en een burgernetbericht is naar hem gezocht. Dankzij een tip vonden agenten hem uiteindelijk. Hij had het pistool nog bij zich. 

Het vuurwapen was nep, zo bleek. Maar de kinderen waren behoorlijk van slag. Hoewel ze opgelucht waren dat de man was opgepakt, bleven ze bang dat hij hen later nog eens zou herkennen. De kinderen en hun ouders krijgen slachtofferhulp aangeboden. 

De man wordt zaterdag verhoord. Maandag of dinsdag wordt hij voorgeleid  aan de rechter-commissaris. 

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.