Ineke de Wild uit Uden bij het provinciehuis in Den Bosch met op de achtergrond de protesterende boeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Ineke de Wild uit Uden bij het provinciehuis in Den Bosch met op de achtergrond de protesterende boeren. © Annemiek Steenbekkers/BD

Manmoedig in haar eentje tussen de boeren

DEN BOSCH - Ze heeft ‘in principe niet echt iets’ tegen de boeren, maar ze manipuleren de boel, vindt Ineke de Wild, en daarom protesteerde de Udense gistermiddag óók bij de ingang van het provinciehuis. Manmoedig in haar eentje.

Als ze vanuit het Bossche provinciehuis naar buiten gaan voor het luiden van de noodklok - een dagelijks ritueel van de Brabantse boeren deze week - hebben ze Ineke de Wild nog niet zo in de gaten. Ook al staat ze daar met twee protestborden (‘Zonder vee 7 keer meer eten. Go vegan!’ en ‘Brabant schijt er mee uit, wij willen groenten en fruit’) en een grote groene vegan vlag. 

  1. Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepverpleegkundige ‘niet pluis’ was
    video

    Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepver­pleeg­kun­di­ge ‘niet pluis’ was

    DEN BOSCH - In de dagen dat ziekenhuizen vanwege de golf aan coronapatiënten naarstig op zoek waren naar zorgpersoneel is bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een nepverpleegkundige naar binnen geglipt. Deze 24-jarige Bosschenaar heeft er uiteindelijk dertien dagen gewerkt en in die tijd heeft hij 25 tot 30 patiëntendossiers ingezien. ,,We zijn geschokt door het bedrog”, reageert het JBZ.