Marco Kroon en zijn echtgenote Mirjam van den Hoven bij de rechtbank in Arnhem.
Volledig scherm
Marco Kroon en zijn echtgenote Mirjam van den Hoven bij de rechtbank in Arnhem. © ANP

Marco Kroon: ‘Ik kan mij niet voorstellen dat ik word veroordeeld’

DEN BOSCH - ,,Ik kan mij niet voorstellen dat ik word veroordeeld’’, dat zei Marco Kroon woensdagavond tegen Beau van Erven Dorens in het tv-programma Beau.  Kroon blikte met zijn advocaat Geert-Jan Knoops vooruit op de rechtszaak in november waar hij terecht staat onder meer voor het geven van een kopstoot aan een agent nadat hij in Den Bosch tijdens carnaval werd betrapt bij wildplassen. 

,,Binnen de politie zijn er mensen die het niet zo nauw nemen met de eed die zij hebben afgelegd’’, zei Kroon over de vermeende kopstoot. Hij ging daar niet nader op in. Knoops en Kroon wensten niet inhoudelijk op de rechtszaak in te gaan. ,,Want dat heb ik de rechter beloofd’’, aldus Kroon.  

Behalve het geven van een kopstoot en wildplassen beschuldigt het Openbaar Ministerie de Schijndelaar ervan dat hij met zijn  geslachtsdeel zou hebben gezwaaid. Ook zou hij een agent hebben beledigd door zijn middelvinger op te steken. 

Dapperheidsonderscheidingen

Kroon dreigt zijn baan te verliezen bij een veroordeling. Dat geldt ook voor zijn dapperheidsonderscheidingen. Hij mag zijn uniform al niet meer dragen, sinds zijn werkgever hem schorste. Onlangs zei hij tijdens een rechtszitting bij de militaire politierechter in Arnhem dat hij geen kopstoot heeft gegeven. ,,Ik kan er niet op wachten dat ik mijn uniform weer mag aantrekken’’, aldus Kroon tegen Van Erven Dorens. 

Complex

Kroon staat in november terecht voor de meervoudige militaire raadkamer van de rechtbank Arnhem. De militaire politierechter besloot dat op nadrukkelijk verzoek van de verdediging. Die vond de zaak zo complex dat meerdere rechters zich daarover zouden moeten buigen.