Volledig scherm
PREMIUM
Angelina Aghina (links), Tedje Aghina Marggraff (midden) en Lodewijk Aghina onthulden zaterdag een gedenksteen. © Olaf Smit

Marggraff Stichting wil in herbouwd Zionsburg in Vught een soort Villa Pardoes vestigen

VUGHT - De Marggraff Stichting wil in het herbouwde Zionsburg een soort Villa Pardoes vestigen. Een verblijf voor vijf gezinnen met ernstig zieke jongvolwassenen. Zaterdag startte officieel de herbouw van het in 2003 afgebrande landhuis én de restauratie van het park. 

Door de bladloze bomen schijnen de zonnestralen op Zionsburg. Slechts de gestutte muren met de zwartgeblakerde vensters staan sinds de verwoestende brand in 2003 nog overeind. De natuur heeft bezit genomen van het landhuis van wijlen Ewald Marggraff. Maar wie goed kijkt, ziet ook nog bijzondere en kleurrijke details. Aan het mystieke geheel komt definitief een einde. Afgelopen zaterdag startte de herbouw van Zionsburg. Die duurt 2 tot 2,5 jaar.

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.