Marie de Bonth (98) werd door Martin Dieleman, Marlene Hermans en hun kinderen Rik (6) en Ella (3) meegenomen naar Oostburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Marie de Bonth (98) werd door Martin Dieleman, Marlene Hermans en hun kinderen Rik (6) en Ella (3) meegenomen naar Oostburg. © Boaz Timmermans

Marie de Bonth (98) uit Den Bosch had nog één grote wens: Oostburg nog eens bezoeken

OOSTBURG - Marie de Bonth (98) uit Den Bosch woonde ooit in Oostburg en had één grote wens: de Eenhoornstad nog een keertje bezoeken. Die wens kwam maandag uit. 

,,Die meisjes van Dellaert, ken je die nog?", vraagt Marie de Bonth aan de verslaggeefster. Namen, plaatsen en herinneringen komen terstond terug als Marie na jaren weer voet op West-Zeeuws-Vlaamse grond zet.  Martin Dieleman, Marlene Hermans en hun kinderen Rik (6) en Ellla (3) uit Den Bosch nemen de 98-jarige een dag mee op stap door Oostburg. 

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.