Volledig scherm
Het Wagenerstadion in het Amsterdamse Bos. © anp

Meisjes A Den Bosch wint landstitel hockey: ‘Het is onwijs gaaf’

DEN BOSCH - In de finale in het Amsterdamse Wagener Stadion werd zaterdag met 4-1 gewonnen van SCHC. Vorig jaar verloor de Bossche ploeg in de finale van HDM. 

Na een kwartier scoorde Faye Muijderman voor Den Bosch vanaf de kopcirkel. Een paar minuten later was Teuntje de Wit succesvol. 

‘Deze gaan we pakken’

Kort na de rust verkleinde SCHC de achterstand met een doelpunt. Daarna volgden drie doelpunten van Den Bosch. Den Bosch-speelster Danique van der Veerdonk was door het dolle heen: ,,Vorig jaar verloren we de finale en nu in het laatste jaar A pakken we hem. Het is onwijs gaaf. Niet normaal. In de zaal draaiden we een niet zo lekker seizoen en zeiden we tegen elkaar: deze gaan we pakken’’, aldus Van der Veerdonk op de website hockey.nl

  1. Cromvoirtsepad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’
    PREMIUM
    UPDATE

    Cromvoirt­se­pad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’

    VUGHT - Werkschoenen, delen van badkamerkraantjes, spuitbussen, glas, plastic, spijkers en zelfs stukjes asbest. Bewoners hebben de afgelopen dagen al veel opgeruimd, maar het Cromvoirtsepad in Vught ligt nog steeds vol met resten bouwafval. ,,Levensgevaarlijk en te gek voor woorden", aldus de bewoners. Vught heeft de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) ingeschakeld om onderzoek te doen.