Wilbert Pigmans (l) tijdens een eerder optreden.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilbert Pigmans (l) tijdens een eerder optreden. © Chris Korsten

Met De Toreador maakte Brabander Wilbert Pigmans dé kraker van deze carnaval

DEN BOSCH - ‘Oh signorita. Dit is het moment-ooooo'. Met de megahit ‘De Toreador’ kroont Bosschenaar Wilbert Pigmans (27) zich tot de onverwachte koning van carnaval 2020. Vijf dagen lang kon je geen café of feesttent binnenlopen zonder zijn stem door de boxen te horen. ,,Dit is waar je als kind van droomt.”

Natuurlijk kan je het refrein heerlijk meeblèren, hoeveel bier je ook in je mik hebt. En natuurlijk zit er een puike beat onder. Maar waarom nou net zijn liedje zó is ontploft deze carnaval? Zelfs de maker durft het niet te zeggen. ,,Ik heb geen idee wat het geheime ingrediënt is", zegt Wilbert Pigmans dinsdagmiddag, op weg naar één van zijn laatste optredens deze carnaval. ,,Volgens mij is het gewoon een lekkere feestplaat. Soms is dat genoeg.”

  1. Niet 'hakken' maar meestuiteren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    Niet 'hakken' maar meestuite­ren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    DEN BOSCH - Vanwege de coronacrisis heeft organisator Art of Dance de 25ste editie van de Masters of Hardcore, die aanvankelijk voor zondagnacht in de Brabanthallen stond gepland, (voorlopig) verschoven naar zaterdag 5 september. Om de vele duizenden hardcorefans een hart onder de riem te steken, vond ter plekke wel de Hardcore Therapy Livestream plaats. Uiteraard zonder publiek, maar mét vijf toonaangevende artiesten die allen in hun uppie uit hun plaat gingen.