Volledig scherm
Peter de Gorterstraat © Google

Minder woningen aan Peter de Gorterstraat in plan Coudewater

ROSMALEN - In de twee erven langs de Peter de Gorterstraat in Landgoed Coudewater komen minder woningen dan oorspronkelijk gepland.

Dat blijkt uit het bestemmingsplan Coudewater (golfbaan en erven) waarover de gemeenteraad deze maand spreekt.

Dit bestemmingsplan betreft slechts een klein deel van het totale plan Landgoed Coudewater. Zoals bekend heeft GGZ Oost-Brabant het landgoed onlangs verkocht aan ontwikkelaar Van Wanrooij. 

Variatie

Voordat Van Wanrooij eigenaar werd, was voor dit deel van het landgoed al een ontwerpbestemmingsplan gemaakt. Van Wanrooij heeft ingestemd met de uitgangspunten in dat plan. In overleg met de gemeente zijn er nog wat aanpassingen gemaakt in het beeldplan. Daardoor is meer variatie mogelijk in bouwvolumes en goothoogten. 

De opzet van de twee erven langs de Peter de Gorterstraat kan daardoor kleinschaliger worden. Afgezien wordt ook van lintbebouwing. Er kunnen nog maximaal 18 woningen worden gebouwd, terwijl aanvankelijk ruimte was gepland voor 25 woningen. Daardoor kunnen ook meer bomen in het gebied behouden blijven.

Golfbaan

Als het bestemmingsplan wordt goedgekeurd, zal de golfclub het definitieve beheer- en inrichtingsplan voor de nieuwe golfbaan verder uitwerken. B en W zullen de omgevingsvergunning beoordelen die hiervoor nodig is. Getoetst wordt onder meer op behoud van bomen en groen en waterbergend vermogen. Ook moeten er voldoende parkeervoorzieningen komen voor auto's en fietsers.

Intussen werkt Van Wanrooij verder aan plannen voor de andere delen van Coudewater, Landgoed en Boszone. Uitgangspunt hierbij is de structuurvisie die de gemeenteraad eerder heeft vastgesteld. Volgens de gemeente moet hierbij ook de wijk worden betrokken. Uiteindelijk wordt ook voor Landgoed en Boszone dan een bestemmingsplan in procedure gebracht.

  1. Nu zijn Bossche winkeliers mikpunt van Kick Out Zwarte Piet: ‘Straks vliegt er steen door ruit’
    PREMIUM

    Nu zijn Bossche winkeliers mikpunt van Kick Out Zwarte Piet: ‘Straks vliegt er steen door ruit’

    Vr 22 nov. Nu de sint veilig is aangekomen in Den Bosch, richt Kick Out Zwarte Piet (KOZP) haar pijlen op de lokale middenstand. Bakkerij Jan de Groot, Keurslagerij Slenders, Kantoorboekhandel Mettrop en feestwinkel Hoofs moeten van de actiegroep de in hun ogen racistische zwartepietenpoppetjes uit de etalageruit halen. De winkeliers zelf zijn angstig om te reageren. ,,Er lopen momenteel zoveel heetgebakerde mensen rond.”