Volledig scherm
Zwaaien naar de mensen langs de kant © Peter De Bruijn

MotorToerTocht Vught beleeft vandaag zilveren editie

VUGHT - Ongeveer negentig mensen met een beperking doen zondagmiddag mee met de 25ste MotorToerTocht Vught. De deelnemers en zo’n 160 motoren, trikes en zijspannen vertrokken zondagmiddag ronkend en toeterend vanaf het Marktveld in Vught.

Theo Alderliesten uit Fijnaart rijdt al voor de 23ste keer met zijn trike mee. ,,Je doet iets voor mensen die steeds minder hebben hè. Een kleine moeite om ze een leuke dag te geven”, zegt hij. ,,Ik kwam net mijn maatje tegen. Hij zag me staan, viel me meteen om de schouders.”

Trike

‘Maatje’ Maurice uit Vught zit al zes jaar achter op de trike bij Theo. Hij heeft een evenwichtsbeperking. ,,Alles op twee wielen no way”, zegt Maurice. ,,Ik krijg een gevoel van vrijheid. Op een motor zitten is een overwinning op mijzelf.”

,,Motorrijder Michael den Breejen uit Ridderkerk doet voor de dertiende keer mee. Hij heeft dit keer ook nog eens startnummer 13. ,,Bijgelovig? Ik heb er alle vertrouwen in dat alles goed gaat”, zegt hij. ,,Je bezorgt deze mensen een onvergetelijke dag hè.” Hij wijst omhoog: ,,We zetten ze vandaag letterlijk in het zonnetje.”

Passagier

Carien van Wensen uit Vught is zijn passagier. ,,Ik doe voor de elfde keer mee. Kijk goed om me heen. De route is namelijk prachtig. Er staan veel mensen langs de kant te zwaaien. Ik zwaai altijd terug, ja.”

,,Vroeger reden we met onze motoren over het parcours van de wielerronde van Vught”, zegt voorzitter Martin Lexmond. ,,We maakten toen deel uit van de inmiddels verdwenen zeskamp. Nu rijden we zo’n tachtig kilometer richting Vlijmen en daarna door de Meierij.”

Bescheiden

Het zilveren jubileum van de MotorToerTocht Vught wordt bescheiden gevierd. ,,We hebben een mooi embleem laten maken”, zegt Lexmond. ,,Alle motorrijders, passagiers en sponsors krijgen de speld na afloop. Ik hoop dat ze het embleem met trots dragen.”

  1. Koning Willem I College wél genomineerd maar buiten mbo-prijzen

    Koning Willem I College wél genomi­neerd maar buiten mbo-prij­zen

    APELDOORN - Met een flinke afvaardiging toog het Koning Willem I College uit Den Bosch op deze maandag - de Dag van het mbo - naar theater Orpheus in Apeldoorn. Die locatie vormde het decor van de uitreiking van een aantal prestigieuze mbo-prijzen. Voor het eerst was er tijdens de jaarlijkse happening een prijs voor het Onderwijsteam van het Jaar. Het KW1C-team van de Middelbare Horeca School behoorde tot de tien genomineerden. De jury onder leiding van Dirk Meegens wees uiteindelijk in de betreffende categorie ROC Nijmegen als winnaar aan.