Volledig scherm
© De Meierij

Muziektheater over oorlog en bevrijding Den Bosch 6 keer in Theater aan de Parade

Bevrijding 75 jaarDEN BOSCH - De Meierij Theaterproducties beleeft woensdagavond  in Theater aan de Parade de première van haar productie 'Tussen hoop en stenen’ over de bezetting van Den Bosch, de slag om de stad en de bevrijding in oktober 1944.

Voor de productie heeft De Meierij kunnen kiezen uit het brede aanbod van verhalen, ooggetuigenverslagen, foto’s en films die over deze periode, 75 jaar geleden, bestaan.  

Met behulp van dans, muziek, zang, spel, verhaal, video en bewegen neemt Tussen hoop en stenen de bezoeker mee door deze aangrijpende periode. Tijdens de voorstelling wordt geprobeerd om de herinnering hieraan een gezicht te geven en recht te doen aan de mensen die het ultieme offer hebben gebracht of zich op de een of andere manier hebben onderscheiden. Zo wordt gebruik gemaakt van de herinneringen van een inmiddels  96-jarige oorlogsveteraan. 

Aan de productie van de Meierij Theaterproducties doen meer dan 100 mensen mee, inclusief een orkest.

Na de première woensdagavond om 20 uur zijn er voorstellingen op 24 en 25 oktober (20 uur), 26 oktober (14 en 20 uur) en 27 oktober om 13.30 uur.

  1. Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepverpleegkundige ‘niet pluis’ was
    video

    Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepver­pleeg­kun­di­ge ‘niet pluis’ was

    DEN BOSCH - In de dagen dat ziekenhuizen vanwege de golf aan coronapatiënten naarstig op zoek waren naar zorgpersoneel is bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een nepverpleegkundige naar binnen geglipt. Deze 24-jarige Bosschenaar heeft er uiteindelijk dertien dagen gewerkt en in die tijd heeft hij 25 tot 30 patiëntendossiers ingezien. ,,We zijn geschokt door het bedrog”, reageert het JBZ.