Volledig scherm
PREMIUM
Bossche Vakschool aan de Hervensebaan © Google Maps

Nieuwbouw Bossche Vakschool: koken en autoreparaties moet van buiten zichtbaar worden

DEN BOSCH - Ze willen de praktijk zichtbaar maken in de nieuwbouw, en dus gaat de Bossche Vakschool praktijklokalen voor techniek en horeca juist aan de straatkant bouwen. Komende zomer moet de nieuwbouw van start gaan.

,,We willen laten zien wat we allemaal doen in deze school", vertelt locatiedirecteur Theo van den Berg. ,,Zodat we aan iedereen kunnen tonen wat we doen, wie we zijn en hoe fijn het is op onze school.” En dus komen de technieklokalen, met daarin bijvoorbeeld een brug voor het sleutelen aan auto’s, te liggen in een waaier aan de straatkant. Dat moet de populariteit van het techniekdeel ook omhoog halen. Ook de keukens van de horeca-opleidingen en de bakkerij komen aan de voorzijde van de school.

  1. Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen
    PREMIUM

    Den Bosch pakt woningnood aan met nóg eens meer dan 400 tijdelijke huizen

    DEN BOSCH - Sneller bouwen is het toverwoord. Den Bosch wil de komende drie jaar sneller bouwen om meer mensen aan een woning te helpen. Te beginnen met nog eens ruim 400 tijdelijke woningen extra: driehonderd in de Groote Wielen en ruim honderd in de wijk Maaspoort en mogelijk in de Schutskamp. Voor de locaties WeenerXL, Jeroen Bosch College en Rodenborch College worden plannen gemaakt voor nieuwbouw.