Volledig scherm
PREMIUM
Op de locatie Huize de Braacken aan de Loyolaan in Vught worden 35 dure vrije sector woningen gebouwd, 14 twee-onder-eenkapwoningen en 21 bouwkavels voor vrijstaande woningen. © Sandra Peerenboom

Nieuwbouwplan ‘Loyolapark’ Vught kan volgens wethouder Pennings niet meer worden aangepast

UPDATEVUGHT - Het is volgens wethouder Peter Pennings niet mogelijk om alsnog middeldure seniorenwoningen op te nemen in het nieuwbouwplan ‘Loyolapark’, aan de Loyolalaan in Vught. Dit was een verzoek van belangenorganisatie Ouderen Samen. 

Het nieuwbouwplan op de voormalige zorglocatie Huize de Braacken kan volgens Pennings niet meer worden aangepast omdat de voorwaarden hiervoor al door het vorige college zijn vastgesteld. 

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”