Stichting Dierenambulance Den Bosch hoopt vanaf 1 juni dag en nacht bereikbaar te zijn.
Volledig scherm
Stichting Dierenambulance Den Bosch hoopt vanaf 1 juni dag en nacht bereikbaar te zijn. © copyright Marc Bolsius

Nog even en dan is de dierenambulance áltijd te bellen

DEN BOSCH - Nog anderhalve week en dan is Stichting Dierenambulance Regio ‘s-Hertogenbosch (DAS) eindelijk 24 uur per dag bereikbaar. Dan is althans het streven, schrijft de gemeente in antwoord op schriftelijke vragen van GroenLinks. 

Op dit moment is DAS van 9.00 tot 20.00 uur telefonisch bereikbaar, maar door gebruik te gaan maken van het callcentrum van de Dierenbescherming wordt het aantal uren vanaf 1 juni dus uitgebreid. Eigenlijk was het de bedoeling dat dit al per 1 april zou gebeuren, maar door de coronacrisis heeft het vertraging opgelopen. 

De gemeente geeft ook aan dat pogingen op samenwerkingsafspraken te maken tussen de DAS en Dierenambulance Brabant Noordoost op niets zijn uitgelopen. De laatste is sinds een aantal jaar óók actief in de regio Den Bosch en dat zorgt voor nogal wat ergernis en onduidelijkheid tussen beide partijen.

 1. Nepverpleegkundige JBZ aangehouden na behandelen patiënten tijdens coronadrukte: ‘Geschokt om dit bedrog’
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge JBZ aangehou­den na behandelen patiënten tijdens coronadruk­te: ‘Geschokt om dit bedrog’

  DEN BOSCH - Een 24-jarige man die werkzaam was in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De verdachte controleerde patiënten en mogelijk diende hij ze ook medicatie toe, zonder dat hij beschikte over kwalificaties om deze handelingen te mogen verrichten. ,,We zijn geschokt door het bedrog", reageert het JBZ.
 2. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
  PREMIUM

  Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

  DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.