Omleidingsbord 2 leidt in de Beurdsestraat naar de Verwersstraat. Auto's mogen deze richting juist niet volgen, fietsers wel. De fout is inmiddels hersteld.
Volledig scherm
Omleidingsbord 2 leidt in de Beurdsestraat naar de Verwersstraat. Auto's mogen deze richting juist niet volgen, fietsers wel. De fout is inmiddels hersteld. © Marc Brink/BD

Nog steeds fouten gemaakt bij omleiding Zuidwal in Den Bosch

DEN BOSCH - Fouten of misleidende situaties. Daarvan was niet alleen maandag sprake tijdens het begin van omleidingen door werkzaamheden bij de Bossche Zuidwal. In de Beurdsestraat heeft de gemeente donderdag fouten hersteld.  

De gemeente had maandag vergeten om voldoende borden te plaatsen bij de Zandzuigerstraat-Bruistensingel zodat het verkeer het spoor bijster was bij het volgen van omleiding 3.  ,,Er blijven bestuurders die een eigen weg zoeken. Dat leidt tot situaties dat zij tegen het verkeer in rijden’’, aldus een woordvoerster van de gemeente gisteren over verkeerde borden in de Beurdsestraat. 

Sluipverkeer weren 

In deze straat is het éénrichtingsverkeer sinds afgelopen woensdag, omgedraaid om sluipverkeer te weren. ,,Vooral in de spits is deze straat gebruikt als sluiproute. Dit leverde overlast en gevaarlijke situaties op’’, aldus de woordvoerder. 

Op de hoek van de Verwersstraat-Beurdsestraat is het verboden in te rijden bord afgeplakt zodat auto’s deze straat mogen inrijden vanuit de Verwersstraat. Op de hoek Beurdsestraat-Beurdsepoort maakt een bord duidelijk dat auto's vanaf die kant de straat niet meer mogen inrijden. 

Vlakbij dat bord werden automobilisten door donderdagmiddag nog door gele omleidingsborden met het cijfer 2 naar de verboden rijrichting gestuurd. Volgens de woordvoerder horen deze borden bij de fietsomleiding die moet zijn gemarkeerd met een ‘F’. ,,Toen bleek dat automobilisten dachten dat zij ook deze route konden volgen, is de markering zo snel mogelijk aangepast. Op dat moment is deze fout ontstaan. Donderdag is  besloten deze borden om te ruilen voor borden met een fietssymbool.’’ 

Volgens een woordvoerder van Arriva leidt de omleidingsroute nauwelijks tot vertraging. Er is veel animo voor de noodhalte bij het provinciehuis.

Inmiddels is duidelijk dat fietsers rechtdoor mogen rijden in de Beurdsestraat naar de Verwersstraat.
Volledig scherm
Inmiddels is duidelijk dat fietsers rechtdoor mogen rijden in de Beurdsestraat naar de Verwersstraat. © Marc Brink/BD
Bord afgeplakt op de hoek Beurdsestraat-Verwersstraat. Inmiddels is dat gebeurd met een vuilniszak.
Volledig scherm
Bord afgeplakt op de hoek Beurdsestraat-Verwersstraat. Inmiddels is dat gebeurd met een vuilniszak. © Marc Brink/BD