'Oh Oh'-ster Nicky Zouwer 'kan fluiten' naar 15.000 euro, jurist van Brabantse familie maakt gehakt van claim

videoDEN BOSCH - De nabestaanden van de op de A2 omgekomen Rick van Loosbroek weigeren Nicky Zouwer een schadeclaim van 15.000 euro te betalen. De realityster, bekend van het RTL5-programma Oh Oh Daar Gaan We Weer, stelt de weduwe van de verongelukte Rosmalenaar aansprakelijk voor de schade die hij als eigenaar van de quad heeft geleden. Een jurist van de nabestaanden heeft Zouwer laten weten dat hij geen poot heeft om op te staan. ,,De aansprakelijkheidsstelling is een compleet raadsel.”

De 31-jarige postbezorger Rick van Loosbroek uit Rosmalen overleed juli vorig jaar nadat hij met de quad van de weg raakte op de A2 bij Den Bosch. Hij en een vriend hadden de driewieler samen voor een dagje gehuurd. Het voertuig ter waarde van vijftienduizend euro raakte bij de aanrijding total loss. 

Zouwer stelde de weduwe van Van Loosbroek aansprakelijk omdat haar man de quad bestuurde en dus op moet draaien voor de geleden schade.

‘Onder geen beding’

Een jurist van ARAG Rechtsbijstand, die de weduwe bijstaat, doet dat af als onzin, omdat Rick van Loosbroek het ‘huurcontract’ helemaal niet heeft ondertekend, maar de bijrijder. In een brief maakt de jurist duidelijk dat de familie Van Loosbroek ‘onder geen beding’ tot betaling zal overgaan. 

‘U stelt een vordering op cliënt te hebben, terwijl u zelf al aangeeft dat er geen enkele sprake is van een contractuele verhouding tussen partijen’, schrijft de jurist. ‘Op welke rechtsgrond u dan wel een vordering op cliënte stelt te hebben of cliënte aansprakelijk zou zijn, is bij gebrek aan onderbouwing en bewijs voor cliënte dan ook een compleet raadsel’.

‘Mijn verzekering doet niets’

Met het ‘huurcontract’ is bovendien een hoop mis, zegt Jeffrey van Loosbroek, de broer van het slachtoffer. Zouwer beweerde daarin wa-casco (all-risk) verzekerd te zijn, maar in een persoonlijk gesprek op WhatsApp, die deze krant heeft ingezien, beweert Zouwer juist het tegenovergestelde.

,,Ik heb WA. Mijn verzekering doet niets”, schrijft Zouwer. Dat zegt volgens broer Jeffrey genoeg. ,,Hij kan ons dus helemaal niet aansprakelijk stellen. Deze man kan fluiten naar zijn geld.” Of de realityster de juiste papieren had om überhaupt een quad te verhuren, wil zijn verzekeraar vanuit de privacy niet zeggen. Zelf wil Zouwer ondanks meerdere pogingen niet reageren op de aantijgingen van de familie.

Tekst gaat verder onder deze foto

Rick van Loosbroek was geliefd bij veel bewoners van De Groote Wielen
Volledig scherm
Rick van Loosbroek was geliefd bij veel bewoners van De Groote Wielen © Facebook

Klacht

Tegelijkertijd liep er nog een officiële klachtprocedure bij de politie. De nabestaanden van Van Loosbroek vonden dat er in hun ogen onvoldoende onderzoek is gedaan naar de technische staat van de quad waarmee hun familielid verongelukte. De politie heeft gekeken naar de klacht, maar heeft besloten er niets mee te doen.

‘De samenvatting van het onderzoek was dat er aan het voertuig geen technische mankementen zijn aangetroffen en dat de oorzaak van het verkeersongeval bij de bestuurder hiervan is gelegen’, heeft de politie onlangs aan de nabestaanden laten weten.

Quad was van Nicky Zouwer
Volledig scherm
Quad was van Nicky Zouwer © Bart Meesters/Meesters Multi Media/BD