Het complex aan de Burgemeester Mazairaclaan waar in februari een 83-jarige vrouw dood in haar woning werd aangetroffen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het complex aan de Burgemeester Mazairaclaan waar in februari een 83-jarige vrouw dood in haar woning werd aangetroffen. © Bart Gotink/BD

OM: Rosmalense vrouw (83) vermoord door haar zoon. Volgens advocaat zit hij met ‘een zwart gat’

DEN BOSCH - Heeft hij drie maanden geleden zijn moeder (83) vermoord in haar Rosmalense woning? De zoon (58) zegt het niet te weten. Dat bleek maandag tijdens de rechtszitting waarbij de man terecht stond voor het doodslaan of doodsteken van de vrouw.

,,Ik hoop dat het geen lange, kostbare en vermoeiende zitting wordt’’, zegt de verdachte via een videoverbinding vanuit het Huis van Bewaring in Grave tegen de rechters in een Bossche zittingszaal zitten. Het gaat om tussentijdse zitting waarbij nog niet inhoudelijk op de zaak wordt ingegaan. En binnen een paar minuten zegt de officier van justitie dat het nog heel wat maanden gaat duren voordat er een zitting is waarbij de man hoort wat tegen hem wordt geëist.

 1. Nepverpleegkundige JBZ aangehouden na behandelen patiënten tijdens coronadrukte: ‘Geschokt om dit bedrog’
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge JBZ aangehou­den na behandelen patiënten tijdens coronadruk­te: ‘Geschokt om dit bedrog’

  DEN BOSCH - Een 24-jarige man die werkzaam was in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De verdachte controleerde patiënten en mogelijk diende hij ze ook medicatie toe, zonder dat hij beschikte over kwalificaties om deze handelingen te mogen verrichten. ,,We zijn geschokt door het bedrog", reageert het JBZ.
 2. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
  PREMIUM

  Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

  DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.