Drukte op de omleidingsroute naar het centrum van Den Bosch. Op de kruising Lagelandstraat-Graafseweg worden de verkeerslichten vervangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de omleidingsroute naar het centrum van Den Bosch. Op de kruising Lagelandstraat-Graafseweg worden de verkeerslichten vervangen. © Olaf Smit

Omleidingsroute richting Zuidwal Den Bosch stopt abrupt, werk aan stoplichten zorgt voor lange rijen

DEN BOSCH - Op de eerste dag van de afsluiting van de Zuidwal in Den Bosch (tot en met 6 december) is het voor automobilisten een zoektocht om bij parkeergarage De Wolvenhoek en het Stadskantoor in het centrum van de stad  te komen. De oorspronkelijke omleidingsroute via de Aartshertogenlaan is maandagmorgen niet aangegeven. 

Automobilisten wordt nu gevraagd richting Bruistensingel en Zandzuigerstraat te rijden, maar daar houdt de omleidingsroute plotseling op. Op de Zandzuigerstraat staat geen enkel geel bord meer zodat de automobilist, als deze rechtdoor blijft rijden, bij de Rietveldenweg het spoor bijster raakt. 

  1. Man voor rechter na  dodelijk ongeluk: officier verwijt hem achter het stuur filmen, roken en alcohol drinken
    PREMIUM

    Man voor rechter na dodelijk ongeluk: officier verwijt hem achter het stuur filmen, roken en alcohol drinken

    DEN BOSCH - ,,Hij rookte, filmde zichzelf en dronk alcohol tijdens het rijden. Daarmee nam hij onaanvaardbare risico’s.’’ Dat zei officier van justitie Patrick van Hees donderdag tijdens een rechtszitting over een Bossche automobilist (31) die terecht stond voor het veroorzaken van een ongeluk in juli 2018 op de A59 bij Rosmalen waarbij een vrouw (21) uit Gemert om het leven kwam.