Volledig scherm
Vlnr. Martin Diks, Wim Janssen, Willem Arts en Robbert de Reeper. © Roel van der Aa

Onderscheidingen voor vier Bossche brandweerlieden

DEN BOSCH - Maar liefst vier Bossche brandweerlieden hebben gisteravond een lintje gekregen uit handen van locoburgemeester Ufuk Kâhya. De vier zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Bosschenaren Willem Arts (55 ), Wim Janssen (56), Martin Diks (45) en Robbert de Reeper (40) kregen hun onderscheidingen voor hun jarenlange inzet bij de vrijwillige brandweer. De onderscheidingen werden gisteren uitgereikt in de Oude Raadszaal van het stadhuis aan de Markt in Den Bosch.

Willem Arts is al 31 jaar actief bij de vrijwillige brandweer. Voor Wim Janssen geldt dat hij zich 28 jaar actief bij de vrijwillige brandweer heeft ingezet. Martin Diks is al 25 jaar actief en Robbert de Reeper doet het vrijwillige brandweerwerk nu 21 jaar.

Bij nacht en ontij ingezet

Volgens de gemeente is er bij de onderscheiden brandweerlieden sprake van bijzondere verdiensten voor de samenleving. De vier ‘hebben zich bij de brandweerpost  ’s-Hertogenbosch bij nacht en ontij ingezet om de medemens in nood te helpen’, verklaarde de gemeente in een persbericht over de onderscheiden brandweermannen. ‘Zij hebben bijgedragen aan de openbare orde en veiligheid van de gemeente ’s-Hertogenbosch.’