De Jagersboschlaan in Vught is nu een fietspad met een onverhard wandelpad en wordt intensief gebruikt door wandelaars en fietsers.
Volledig scherm
De Jagersboschlaan in Vught is nu een fietspad met een onverhard wandelpad en wordt intensief gebruikt door wandelaars en fietsers. © Miranda van Houtum/BD

Ook D66 en CDA Vught scharen zich achter actie ‘Wij willen die vent-weg’

VUGHT - Ook D66 en CDA willen dat de Jagersboschlaan in Vught een onverhard pad blijft voor voetgangers en fietser. Ze steunen de actie die de werkgroep Jagersboschlaan en de SP begin dit jaar zijn gestart. Een actie waarmee ze willen voorkomen dat de groene laan wordt verhard en opengesteld voor autoverkeer.

Net als de SP vinden ook oppositiepartijen D66 en CDA dat er geen enkel argument is om de verkeerssituatie op de Jagersboschlaan te wijzigen. Daarnaast zijn de partijen het met de SP eens dat belanghebbenden onvoldoende zijn gehoord. ,,Daarmee gaat het college (wederom) lijnrecht in tegen het coalitieakkoord van Gemeentebelangen, PvdA-GroenLinks en VVD, waarin staat dat inwoners van Vught in een vroeg stadium betrokken moeten worden bij besluitvorming. Hier gebeurt het tegenovergestelde”, aldus Dianne Schellekens (D66) en Yvonne Vos (CDA). 

Ventweg doortrekken

Ze vinden dat omwonenden, het Maurick College, kinderopvang Mowgli en verschillende belangenverenigingen terechte vragen hebben gesteld. Vragen als waarom de laan überhaupt aangepast moet worden en of er alternatieven zijn om Regina Coeli te ontsluiten door de ventweg langs de N65 door te trekken. 

Quote

Om voor hulpdien­sten een hele weg blijvend te verharden, is onlogisch en onnodig

D66 en CDA

Uit verkeerscijfers is volgens de partijen inmiddels gebleken dat de weg niet open hoeft vanwege de aanpak van de N65. De cijfers tonen aan dat er geen enkele noodzaak is om van het pad dat dagelijks gebruikt wordt door honderden fietsers en voetgangers een ontsluitingsweg te maken. 

Hulpdiensten

Ook het argument dat aanpassing nodig voor hulpdiensten is volgens CDA en D66 weggevallen. ,,Uit navraag blijkt dat hulpdiensten hier helemaal niet om hebben gevraagd. Bij de ombouw van de N65 en de verdieping van het spoor zullen hulpdiensten er noodzakelijkerwijs wel eens langer over doen om ergens te komen. In geval van nood kunnen hulpdiensten nu ook al over de onverharde weg. Om hiervoor een hele weg blijvend te verharden, is onlogisch en onnodig.”