Vughtse ondernemers kunnen rekenen op steun van hun gemeente.
Volledig scherm
Vughtse ondernemers kunnen rekenen op steun van hun gemeente. © copyright Marc Bolsius

Ook Vughtse ondernemers kunnen rekenen op steun van hun gemeente

VUGHT - Uitstel van betaling van gemeentelijke heffingen, tijdelijk geen nieuwe belastingaanslagen, een soepel invorderingsbeleid en geen terrashuur. Ook de gemeente Vught komt met lokale maatregelen die moeten zorgen voor een steuntje in de rug voor ondernemers.

Het college van burgemeester en wethouders wil de Vughtse ondernemers helpen deze onzekere tijd door te komen. Alle ondernemers krijgen automatisch uitstel van betaling van gemeentelijke heffingen en worden er tijdelijk geen nieuwe belastingaanslagen verstuurd. 

Steuntje in de rug

Verder past de gemeente een soepel invorderingsbeleid toe en brengt ze, voor de maanden dat een terras verboden is, geen terrashuur in rekening. Met dit lokale steunpakket wil de gemeente de ondernemers een steuntje in de rug te geven de financiële druk te verlichten.

Extra personeel

Naast deze maatregelen is er extra ondersteuning voor zelfstandigen via de ‘Bijstand zelfstandigen’ (Bbz). Deze uitkering voor levensonderhoud vult het inkomen aan tot bijstandsniveau. De gemeente heeft extra personeel vrijgemaakt om de aanvragen zo snel mogelijk af te handelen.

Maatregelen verder uitgewerkt

Ook wil de gemeente soepel omgaan met aanvragen voor ruimere openings- en bevoorradingstijden en waar mogelijk koopt Vught haar producten en diensten in bij lokale ondernemers. Leges voor evenementen die niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen worden terugbetaald én de gemeente spant zich om alle rekeningen binnen zeven dagen te betalen. De komende week werkt de gemeente de genoemde maatregelen verder uit.