Volledig scherm
De IJzeren Man zwemrace en zwemloop vindt fit jaar plaats op zondag 1 september. © Bart Meesters

Ook ‘wilde’ zwemmers welkom bij achtste editie van IJzeren Man zwemrace

VUGHT - Bij de achtste editie van de IJzeren Man Zwemrace en de tweede IJzeren Man Zwemloop op 1 september mogen voor eerst ook 'wilde’ zwemmers (niet KNZB leden) deelnemen.

De IJzeren Man Zwemrace is een landelijke wedstrijd en is inmiddels een vaste waarde op de vaderlandse zwemkalender. Ongeorganiseerde zwemmers kunnen zich voor het eerst meten met de georganiseerde zwemsport. De zwemrace kent sinds vorig jaar ook een zwemloop als onderdeel: 500m/5km en 1000m/10km zwemmen en lopen in en om de ‘parel van Vught’ voor eeuwige Roem en een baanrecord.

Inschrijven

De organisatie van het sportevenement is in handen van sportclub Prins Hendrik en zwemvereniging de Dommelbaarzen. Het terrein gaat open om 9.00 uur, de zwemrace start om 10.00 uur. De zwemloop om 10.15 uur. De recreatieve tochten beginnen om 12.15 uur.

Inschrijven voor de zwemloop kan nog tot zondag 25 augustus, voor de zwemrace tot dinsdag 27 augustus. Inschrijvingen voor de recreatieve tochten kunnen tot zondag 1 september.

Mer info is te vinden op de website van deDommelbaarzen. 

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.