Volledig scherm
PREMIUM
Onder andere gedeputeerde van der Maat reikte de boeken uit. © Peter De Bruijn

‘Oom Geert deed niets fout, hij was alleen Duits’: Zijn verhaal en 74 andere zijn gebundeld in Brabants ‘kippenvelboek’

DEN BOSCH - Vijvenzeventig persoonlijke oorlogsverhalen. Ze staan in het boek 'Brabant, brug naar de vrijheid' van Brabant Remembers dat maandag in Den Bosch werd gepresenteerd.

,,Kippenvelverhalen." Zo omschrijft voorzitter Ton Rombouts van de stichting 'Crossroads Brabant '40-'45'. ,,Verhalen die het leven van mensen tijdens of na de Tweede Wereldoorlog drastisch veranderd hebben. Soms in een split-second. Ze staan niet alleen in het boek. De vertellers zijn gefilmd en er zijn maquettes van hun verhalen gemaakt." 

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.