De Citadel in Den Bosch is op zaterdag 15 augustus 2020 het vertrekpunt van de tweede etappe van de Vuelta ofwel de Ronde van Spanje.
Volledig scherm
De Citadel in Den Bosch is op zaterdag 15 augustus 2020 het vertrekpunt van de tweede etappe van de Vuelta ofwel de Ronde van Spanje. © foto Sandra Peerenboom

Op 29 oktober weten we het: hoe rijden de renners van de Vuelta door Den Bosch?

DEN BOSCH - Op dinsdag 29 oktober wordt de route bekendgemaakt die de renners van de Vuelta door Den Bosch afleggen. Vooralsnog is alleen de startlocatie duidelijk: de Citadel in Den Bosch.

Vanuit daar volgt een geneutraliseerde lus langs de Bossche binnenstad, en een stukje door het oude deel van de binnenstad, waarna de koers ter hoogte van de Brabanthallen wordt vrijgegeven. De renners rijden vervolgens via Heusden en de gemeenten Altena, Zaltbommel en Maasdriel om na 183 kilometer in Utrecht te eindigen.

Op 29 oktober is van alle drie de Nederlandse etappes - de ploegentijdrit in Utrecht op 14 augustus, Den Bosch-Utrecht op 15 augustus en Breda-Breda op 16 augustus - de route bekend. Vanuit de Nederlandse projectorganisatie La Vuelta Holanda worden de routes voorgelegd aan de Spaanse directie. Omdat vervolgens alle vergunningen nog aangevraagd moeten worden, kunnen er wijzigingen mogelijk blijven.

Medio september was een delegatie vanuit Utrecht, Den Bosch en Breda aanwezig bij het slot van de Vuelta 2019 in Madrid. Daarbij werd de organisatie van de start in 2020 officieel overgedragen.

  1. Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepverpleegkundige ‘niet pluis’ was
    video

    Al na drie dagen zagen JBZ-collega’s dat de nepver­pleeg­kun­di­ge ‘niet pluis’ was

    DEN BOSCH - In de dagen dat ziekenhuizen vanwege de golf aan coronapatiënten naarstig op zoek waren naar zorgpersoneel is bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een nepverpleegkundige naar binnen geglipt. Deze 24-jarige Bosschenaar heeft er uiteindelijk dertien dagen gewerkt en in die tijd heeft hij 25 tot 30 patiëntendossiers ingezien. ,,We zijn geschokt door het bedrog”, reageert het JBZ.