Vlonders liggen vlakbij de Schroef van Archimedes klaar voor een tent die is bestemd voor de handboogschutters en vrijwilligers.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlonders liggen vlakbij de Schroef van Archimedes klaar voor een tent die is bestemd voor de handboogschutters en vrijwilligers. © Marc Brink/BD

Opbouw WK handboogschieten begint in het Zuiderpark: ‘83 tenten en 70.000 pijlen’

DEN BOSCH - Men neme 23.000 schroeven, ruim 4 kilometer hekwerk en 83 tenten. Je voegt daar 1000 sporters en 70.000 pijlen aan toe. En met nog ‘iets’ meer kun je het WK handboogschieten houden. Eric Kersten weet daar alles van, want hij is namens Team TOC toernooidirecteur van het WK handboogschieten dat vanaf 3 tot en met 16 juni wordt gehouden in Den Bosch.

 1. Jeugd krijgt gratis handboogschietles in aanloop naar WK in Den Bosch: met pijl en boog naar school

  Jeugd krijgt gratis handboog­schiet­les in aanloop naar WK in Den Bosch: met pijl en boog naar school

  DEN BOSCH - Ruim 6000 leerlingen van basisscholen, voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs hebben de afgelopen maanden in Den Bosch kennisgemaakt met handboogschieten. De gemeente biedt scholen gratis les(sen) aan, in samenwerking met de Nederlandse Handboog Bond. ,,We hadden gerekend op maximaal 5000 deelnemers. Dit is een fantastisch resultaat’', zegt Edwin Smolders van ‘S-Sport Den Bosch, die het project namens de gemeente begeleidt.
 1. Thomas en Jeroen livestreamen hun aquarium: 'We hebben zelfs merchandise'
  Play

  Thomas en Jeroen livestrea­men hun aquarium: 'We hebben zelfs merchandi­se'

 2. Dronken man rijdt auto rechtdoor op rotonde
  Play

  Dronken man rijdt auto rechtdoor op rotonde