Volledig scherm
PREMIUM
Vlonders liggen vlakbij de Schroef van Archimedes klaar voor een tent die is bestemd voor de handboogschutters en vrijwilligers. © Marc Brink/BD

Opbouw WK handboogschieten begint in het Zuiderpark: ‘83 tenten en 70.000 pijlen’

DEN BOSCH - Men neme 23.000 schroeven, ruim 4 kilometer hekwerk en 83 tenten. Je voegt daar 1000 sporters en 70.000 pijlen aan toe. En met nog ‘iets’ meer kun je het WK handboogschieten houden. Eric Kersten weet daar alles van, want hij is namens Team TOC toernooidirecteur van het WK handboogschieten dat vanaf 3 tot en met 16 juni wordt gehouden in Den Bosch.

De stad is dan voor ruim duizend atleten en 21 miljoen tv-kijkers wereldwijd het centrum van de handboogsport. ,,Drieëneenhalf jaar geleden liep ik hier voor de eerste plannen’’, zegt Kersten deze dinsdagmiddag op de Limietlaan. En nu is het menens. Want niet ver bij het veld van rugbyclub The Dukes vandaan is een begin gemaakt met de bouw van een tent van 800 vierkante meter. Keukenmedewerkers gaan daar aan de slag voor vrijwilligers en atleten. Aan de waterkant komt ook tent met terras voor bezoekers (‘Hier kun je terecht voor koffie met een Bossche bol en andere gerechten’).