Wethouder Huib van Olden.
Volledig scherm
Wethouder Huib van Olden. © Marc Bolsius

Opening FNV vakbondshuis aan het Bossche Emmaplein


DEN BOSCH - De Bossche wethouder Huib van Olden open op 4 oktober om 17.00 uur met Ingrid Rep, algemeen secretaris FNV, het nieuwe vakbondshuis van FNV aan het Bossche Emmaplein 4. In het zogenaamde huis van de FNV moeten alle FNV-leden uit Den Bosch en de wijde omgeving terecht kunnen voor vragen over werk, inkomen en sociale zekerheid.  

De nieuwe vakbondshuizen zijn ontmoetingsplekken voor leden van de FNV. Ook zijn er werkplekken voor werknemers van de FNV. Leden kunnen gebruik maken van loopbaanbegeleiding en cursusssen. Het is ook de plaats waar acties worden voorbereid.

Ruim 20.000 leden

Het vakbondshuis bestrijkt de FNV-regio Midden-Brabant. Dit omvat de gemeenten Den Bosch, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill & Sint Hubert, Sint Anthonis, Boekel, Bernheze, Landerd, Oss, Vught, Sint Michelsgestel, Boxtel, Haaren, Oisterwijk en Heusden.

In totaal telt de FNV hier ruim 20.000 leden.

De vakbondshuizen passen bij de vernieuwing van de FNV. FNV om dichtbij de leden te zijn. Er is de bedoeling dat er 35 vakbondshuizen zijn.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”