Volledig scherm
Wethouder Huib van Olden. © Marc Bolsius

Opening FNV vakbondshuis aan het Bossche Emmaplein


DEN BOSCH - De Bossche wethouder Huib van Olden open op 4 oktober om 17.00 uur met Ingrid Rep, algemeen secretaris FNV, het nieuwe vakbondshuis van FNV aan het Bossche Emmaplein 4. In het zogenaamde huis van de FNV moeten alle FNV-leden uit Den Bosch en de wijde omgeving terecht kunnen voor vragen over werk, inkomen en sociale zekerheid.  

De nieuwe vakbondshuizen zijn ontmoetingsplekken voor leden van de FNV. Ook zijn er werkplekken voor werknemers van de FNV. Leden kunnen gebruik maken van loopbaanbegeleiding en cursusssen. Het is ook de plaats waar acties worden voorbereid.

Ruim 20.000 leden

Het vakbondshuis bestrijkt de FNV-regio Midden-Brabant. Dit omvat de gemeenten Den Bosch, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill & Sint Hubert, Sint Anthonis, Boekel, Bernheze, Landerd, Oss, Vught, Sint Michelsgestel, Boxtel, Haaren, Oisterwijk en Heusden.

In totaal telt de FNV hier ruim 20.000 leden.

De vakbondshuizen passen bij de vernieuwing van de FNV. FNV om dichtbij de leden te zijn. Er is de bedoeling dat er 35 vakbondshuizen zijn.

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.