Volledig scherm
Een kiezer brengt een stem uit. © ANP

Opkomst in Den Bosch lijkt iets hoger dan vijf jaar geleden

UpdateDEN BOSCH - De opkomst bij de Europese verkiezingen van vrijdag lijkt in Den Bosch iets hoger te liggen dan vijf jaar geleden. In twintig geselecteerde stembureau's heeft 39,67 procent van de kiezers een stem uitgebracht. Dit is 0,6 procent meer dan in 2014, zo laat de gemeente weten. 

Bij de tellingen van alle 93 stembureaus kan dit percentage iets afwijken. Die uitslag van de verkiezingen, net als het definitieve opkomstcijfer, volgt echter pas zondagavond rond 23 uur. 

De opkomst bij deze verkiezing is traditioneel al laag. Vijf jaar geleden kwamen uiteindelijk verspreid over de hele dag 43.174 kiesgerechtigden opdagen, terwijl er 111.343 kiesgerechtigden zijn in Den Bosch. Dat zorgde voor een opkomst van 39,1 procent. 

In Den Bosch werd D66 toen de grootste met 20,12 procent van de stemmen, gevolgd door de PVV (13,96 procent) en de VVD (12,8 procent). Uit de eerste landelijke exit-polls blijkt juist de PvdA de winnaar van deze verkiezing.

  1. Zayaz gaat klachten van Boschveld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwervels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    Zayaz gaat klachten van Bosch­veld-bewoners serieus nemen: ‘Twee ruggenwer­vels gebroken na val over drempel van 14 cm’

    DEN BOSCH - De grootscheepse renovatie in Boschveld, die na een maandenlang uitstel in het laatste kwartaal van 2018 plaatsvond, is niet vlekkeloos verlopen. Veel bewoners zijn nog altijd ontevreden over het resultaat en eisen een vergoeding voor de ontstane schade. Om aandacht te vragen voor de situatie was er dinsdagmiddag een door de lokale SP ondersteund 'verrassingsbezoek' aan het kantoor van woningcorporatie Zayaz gearrangeerd.