Volledig scherm
De Sancta Maria Mavo in Den Bosch heeft een Onvoldoende gekregen van de Onderwijsinspectie. © Thinkstock

Oproep: wat zijn jouw ervaringen met de Sancta Maria Mavo?

DEN BOSCH - De Sancta Maria Mavo in Den Bosch heeft een Onvoldoende gekregen van de Onderwijsinspectie. Zit jij op de Sancta? Heb je er eindexamen gedaan? Geef je er les? Of heb je een kind dat er onderwijs volgt? Laat ons weten wat je van de school vindt.

De Onderwijsinspectie heeft tot twee keer toe vastgesteld dat er op de Sancta Maria Mavo veel meer leerlingen dan op andere mavo’s zakken voor hun examen, lagere cijfers halen en vijf jaar of langer doen over de 4-jarige opleiding. Reden om de school te beoordelen met een Onvoldoende.

Volgens de inspectie is er sprake van een groot verloop onder leraren en haken jonge leraren snel af. Te vaak wordt er naar leerlingen gewezen als er doelen niet worden gehaald. Verder heeft de inspectie haar vraagtekens bij de professionaliteit van het functioneren van de medezeggenschapsraad en schiet het interne toezicht in haar ogen tekort. Leerlingen helpen met lezen en schrijven moet beter en moet in alle lessen van de school een plaats krijgen.

Volledig scherm
De Sancta Maria Mavo aan de Aartshertogenlaan in Den Bosch. © Google Streetview

Wat volgens de inspectie wel goed gaat op de Sancta Maria Mavo is dat leerlingen op school de kans krijgen om te laten zien dat zij een mavo-diploma kunnen halen. Zodra een leerling zich meldt, is er al veel over hem bekend en als er (extra) ondersteuning nodig is, wordt dit snel geregeld. ‘De leerlingen krijgen in de onderbouw voldoende tijd om te leren en het rooster is overzichtelijk. Het is een ordelijke school. De leerlingen gaan prettig met elkaar om en zij ervaren de school als veilig’.

Het Brabants Dagblad wil graag weten wat jouw ervaringen met de Sancta Maria Mavo zijn. Zit jij op de Sancta? Heb je er eindexamen gedaan? Geef je er les? Of heb je een kind dat er onderwijs volgt? Laat het ons weten via stadsredactie@bd.nl.

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.