Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe gymzaal van basisschool De Springplank in Vught. Een ‘lelijke rode container’ volgens ouders en omwonenden. © copyright Marc Bolsius

Ouders en omwonenden van basisschool De Springplank in Vught balen van ‘rode container’ als gymzaal

VUGHT - Omwonenden van basisschool De Springplank in Vught willen dat de beplating van de nieuwe gymzaal, die ze een ‘lelijke rode container’ noemen, wordt vervangen door beplating waar planten tegenaan kunnen groeien. Gebeurt dat niet dan willen ze compensatie vanwege waardevermindering van hun woningen. Ze worden gesteund door een grote groep ouders. Dinsdagavond boog de bezwarencommissie zich over hun argumenten.

Het opvallende bouwsel staat aan de achterzijde van de school, grenzend aan de parkeerplaats aan de Vlierstraat en kost zo’n 1,3 miljoen euro. Het is een sterk versoberde variant van het eerdere plan van 1,6 miljoen euro; een multifunctionele, innovatieve én interactieve beweegzaal van steen, passend bij de monumentale school. Die bleek vorig jaar opeens zes ton duurder dan begroot. 

 1. Bossche transferia steeds minder populair
  PREMIUM

  Bossche transferia steeds minder populair

  DEN BOSCH - De populariteit van de vier transferia aan de rand van de binnenstad in Den Bosch neemt af. De opbrengsten lopen de laatste drie jaar hard terug en worden de prognoses bij lange na niet gehaald. Dat geldt voor de drie transferia aan de Vlijmenseweg , De Vliert en De Pettelaar. Het medio vorig jaar geopende duurzame transferium aan de Deutersestraat leverde ruim 318.000 euro op, nog altijd bijna twee ton minder dan verwacht.
 2. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
  VIDEO

  Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

  DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.