RKVV Wilhelmina wordt Wilhelmina 1897.
Volledig scherm
RKVV Wilhelmina wordt Wilhelmina 1897. © Marc Bolsius

Oudste voetbalclub RKVV Wilhelmina in Den Bosch past naam aan: Wilhelmina 1897

DEN BOSCH - Goed, de ledenvergadering moet nog wel akkoord gaan maar de Bossche voetbalvereniging RKVV Wilhelmina gaat haar naam aanpassen in Wilhelmina 1897. Daar heeft een meerderheid van de leden na een peiling al voor gekozen. Met de nieuwe naam wordt verwezen naar het jaar van oprichting van de oudste club uit Den Bosch. En wordt in naam afstand genomen van de rooms-katholieke signatuur.

 1. 
Tegenstanders turbines in Rosmalense en Nulandse polder schakelen advocaat in en gaan naar Raad van State
  PREMIUM

  Tegen­stan­ders turbines in Rosmalense en Nulandse polder schakelen advocaat in en gaan naar Raad van State

  DEN BOSCH - De voor- en tegenstanders van een groot windmolenpark in de Geffense, Lithse, Rosmalense en Nulandse Polder konden de afgelopen twee dagen hun mening nog een keer geven, maar zijn nu (voorlopig) uitgesproken. De Bossche politiek moet de komende weken een beslissing nemen: komen er 47 windturbines (bij alleen wind) of 651 hectare zonnevelden (bij alleen zon) in het totale gebied? Wat voor Den Bosch neerkomt op maximaal 25 molens, zonder zonnevelden dus.
 2. Zwemparadijs Sportiom opent fors later, maar wél met spectaculaire glijbaan
  PREMIUM

  Zwempara­dijs Sportiom opent fors later, maar wél met spectacu­lai­re glijbaan

  DEN BOSCH - Liefhebbers van Aqua Fun, het zwemparadijs in Sportiom, moeten nog even geduld hebben. De opening van het gerenoveerde recreatieve zwembad is met twee maanden uitgesteld, van 1 oktober naar 1 december. Mede door het coronavirus is de planning uitgelopen. ,,Maar we voeren alle plannen uit die we voor ogen hadden", zegt Willem-Jan Vrolijk, projectmanager Sportiom namens de gemeente.