Parkeren in Den Bosch, zoals op de Vughterstraat wordt duurder.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren in Den Bosch, zoals op de Vughterstraat wordt duurder. © Olaf Smit

Parkeren in Den Bosch moet niet de melkkoe zijn

VIDEODEN BOSCH - De parkeerpot in Den Bosch is bijna leeg. Dus moeten de parkeertarieven in Den Bosch in twee jaar tijd met in totaal 0,90 eurocent verhoogd worden. De opbrengsten blijven achter, ruim 3 ton vorig jaar en ruim 1 miljoen minder dan verwacht. Maar hoe komt dat nou? 

De stad is nog steeds populair en het aantal (hotel)overnachtingen neemt toe. Volgens lector Cees-Jan Pen bij het lectoraat De Ondernemende regio is Den Bosch een sterk merk. ,,De binnenstad doet het gewoon heel goed, staat nog steeds in de top-6 van het land. Nee, Den Bosch kan wel een tikje hebben’’, meent de deskundige op het gebied van stedelijke en regionale economie en vastgoed.

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.