Volledig scherm
PREMIUM
Vught, 28 februari 2019Een cel voor een nieuwe gedetineerde. PI Vught met nieuwe speciale afdeling van extra regime, verhaal Miranda van Houtemfoto: Dolph Cantrijn © Dolph Cantrijn

PI Vught: ‘Meer probleemgevangenen, dus meer handen nodig’

VUGHT - De PI Vught heeft nog dit jaar vijftig extra mensen nodig. Deels omdat werknemers met pensioen gaan of buiten de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) gaan werken, maar het heeft óók te maken met de toename van het aantal (complexe) gedetineerden én een proef die later dit jaar start.

De PI Vught telt steeds meer gevangenen die een psychische stoornis hebben, verstandelijk beperkt zijn, verslaafd zijn óf een combinatie hiervan. Dat leidt volgens Robert Meijer, woordvoerder van de DJI, tot een verschuiving en uitbreiding van de bestaande gevangenisregimes van de PI Vught én de behoefte aan meer personeel. ,,Zo zijn er onlangs twaalf extra cellen voor het Penitentair Psychiatrisch Centrum (PPC) ingericht die hiervoor nog leeg stonden. Hierdoor is er voornamelijk extra personeel met een zorgachtergrond nodig, zoals Zorg en Behandelinrichtingswerkers.”