Novadic-Kentron aan de Oranje Nassaulaan in Den Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Novadic-Kentron aan de Oranje Nassaulaan in Den Bosch. © Marc Bolsius

'Plaag van de binnenstad' Charlie staat voor de zoveelste keer terecht: ‘Maakt geen indruk op hem’

DEN BOSCH -  Veel Bosschenaren kennen hem als ‘Charlie’ of ‘Charles’ de bedelaar. Volgens de politie zorgt de Bosschenaar (45) al jarenlang voor overlast in de binnenstad. Maandag stond ‘de plaag van de binnenstad’ voor de zoveelste keer terecht bij de politierechter. 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Vervoer zware, vluchtgevaarlijke criminelen van en naar gevangenis Vught stopt: ‘Eindelijk erkenning voor een groot probleem’
  PREMIUM
  UPDATE / VIDEO

  Vervoer zware, vluchtge­vaar­lij­ke criminelen van en naar gevangenis Vught stopt: ‘Eindelijk erkenning voor een groot probleem’

  VUGHT - Demissionair minister Sander Dekker wil zo snel mogelijk een einde maken aan het vervoeren van zware, vluchtgevaarlijke criminelen van en naar de gevangenis in Vught. De ‘ebi-categorie’. Er komt geen extra beveiligde rechtbank in Vught maar wel een hoogwaardige videovoorziening én een beveiligde verhoorkamer. Dat schrijft hij maandag in een brief aan de Tweede Kamer. ,,In Vught gaat de vlag uit.”