Volledig scherm
Nieuwe lichtreclame op de Maaspoortweg. © De Bossche Groenen

Plan lichtreclame in Den Bosch komt aan het einde van dit jaar

DEN BOSCH - De visie op reclame in het openbare gebied in Den Bosch wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht. ,,Het is een complexe materie en een tijdrovende integrale afweging van verschillende belangen‘’', verklaart het college van B en W de vertraging van het plan. De Bossche Groenen had vragen gesteld over het plan dat uiterlijk 31 maart op tafel zou liggen. 

De visie is in augustus vorig jaar door B en W  beloofd. ,,Tot onze verbazing kan er blijkbaar in de tussentijd nog steeds lichtreclame bijgeplaatst worden’’, stelde Rianneke Mees van De Bossche Groenen. Volgens Mees geeft de gemeente geen goed voorbeeld en is het plaatsen van de nieuwe buitenreclame energieverspilling. In een brief wees zij op nieuwe lichtreclame, zoals langs de Maaspoortweg, die zo dicht bij de Noorderplas zorgt voor extra lichtvervuiling waar dieren last van hebben.’’

Volgens B en W valt het plaatsen van die lichtreclame (zuilen) nog onder afspraken met leveranciers die gemaakt zijn vóór de aankondiging in augustus om een nieuw plan te maken. Het college stelt al wel voorwaarden, zoals het gebruik van led-verlichting, lichtsensoren en tijden dat er geen verlichting mag branden.